Влошените отношения между САЩ и Китай продължават да създават сериозни проблеми на водещите технологични компании. През последните седмици Huawei стана обект на редица забрани, които доведоха до отнемането на лиценза им за Android. Само преди дни разбрахме, че Google са  извадили Huawei Mate 20 Pro от списъка със съвместими устройства за бета версиите на Android Q. Toва е поредната санкция срещу компанията, наложена от американското правителство. 

 

Вече ви информирахме, че първоначалната забрана бе променена, тъй като Huawei получиха временен лиценз за Android с продължителност от 90 дни. Oт AndroidPolice сега съобщават, че в контекста на това решение Google са върнали обратно Huawei Mate 20 Pro към бета програмата на предстоящата операционна система. На практика това означава, че смартфона ще получи още една голяма софтуерна актуализация и няма да продължи да работи с платформата Android 9.0 Pie.

 

 

Това е интересно, тъй като Huawei Mate 20 Pro бе представен официално през миналата година. Неговите наследници, които ще видим през 2019г. е много вероятно да не работят с Android. В случай, че търговските санкции продължат компанията ще продължи да представя нови смартфони, които ще оперират с новата им операционна система, която се казва HongMeng OS. Информацията със сигурност ще се хареса на собствениците на Mate 20 Pro.

 

Oще от Digital: Как ще се казва Android 10 Q