Вижте още: 12 неща които правят Huawei Mate 20 Pro уиникален смартфон

 

Самото му име говори много. Когато познаваме добре предшественика му (Huawei Mate 10 Pro), който успя да вдигне летвата много високо и все още е един от най-добрите смартфони които можем да намерим на пазара, очакванията ни от наследникът са доста сериозни…и след обстойни тестове на които го подложихме, вече спокойно можем да кажем, че очакванията ни се оправдават. Уважаеми дами и господа, Digital.bg продължава с подробният си видео обзор на впечатляващият Huawei Mate 20 Pro, като тук ще спрем погледа си върху дисплея му.

 

Със сигурност при Mate 20 Pro 3D дисплеят е неизменна част от дизайна на смартфона. Той е един от елементите които го правят неповторим и запомнящ се. Не, че и преди не сме виждали смартфони с извит дисплей – но тук всичко е направено някак си доста по-хармонично и плавно. Например между стъклото и металната периферна лайсна няма абсолютно никакъв ръб. Но дисплеят на Mate 20 Pro е много повече от дизайн, с него Huawei са побрали цял куп технологични иновации.

 

Като започнете от вграденият в долната част Fingerprint който отключва телефона с пръстов отпечатък, преминете през Corning Gorilla Glass 5 бронировката, техническите параметри които ще разгледаме след малко и стигнете чак до възможността да използвате жестови команди вместо помощни бутони в долната част на дисплея. Последното е супер удобно и функционално приложение с което се свиква за не повече от час, а след това трудно ще искате ползвате смартфон който няма тази функция. Плъзгайки пръст от края към вътрешната част, вие се връщате назад в менюто (без значение дали от ляво или от дясно го правите), от долу на горе – връщате към началната страница, а задържайки няколко секунди – извеждате мултитаскинг прозорците. Още веднъж – Браво на Huawei за този хитър ход с който ще привлекат още нови фенове за устройствата си.

 

Сега вече можем да преминем към техническата част на дисплея на Huawei Mate 20 Pro. Пред себе си имаме OLED матрица с цели 6.39". Толкова има на разположение Samsung Galaxy Note 9 който се явява пряк конкурент на Mate 20 Pro. Дисплеят на Корейският флагман обаче отстъпва на Китайският в няколко отношения. Първото е липсата на „Notch“ извивка горе. Този елемент е „тренд“ през 2018г. и всеки би предпочел телефонът му да е разпознаваем и модерен.

 

 

“Notch” е и много функционален – тук постоянно имате достъп до различна информация за случващото се с телефона ви. Мрежи, покритие, известия, Huawei Health и какво ли още не. Нещо любопитно – Huawei са успели да поберат толкова голям дисплей в тялото с размери съпоставими с тези на миналогодишният флагман Mate 10 Pro. Освен почти пълната липса на рамка около дисплея, голяма заслуга за това постижение има именно спомената извивка горе.

В същото време и резолюцията на дисплея се е увеличила 2К. От 2160x1080 пиксела на 3120x1440 пиксела, достигайки цели 538ppi пиксела за инч плътност. В резултат, от колкото и близко да гледаме дисплея, не можем да забележим очертанията на пикселите по него, а така очите ни се изморяват много по-малко. Разбора се за високото качество на картината има и няколко други спомагателни фактора. Например изключително реалистичното пресъздаване на цветовете, високата яркост с равномерно разпределение. Средно 600 cd/m² с над 90%, гарантират, че дисплеят ще бъде достатъчно добре видим, дори на вън да грее ярко слънце или да сте в къщи и към него да има насочена силна лампа. В същото време, работейки с телефона при пълен мрак, очите ви няма да се натоварват толкова много и няма да изпитвате повишена умора след продължителна работа.

 

Дисплеят на Huawei Mate 20 Pro има много добро време за реакция, което в комбинация с големината и високата резолюция, автоматично прави телефона подходящ за игра на игри. Тук вече се намесва хардуерът, който Digital.bg ще разгледа в отделно видео ревю, защото 7nm HiSilicon Kirin 980 определено има какво да се разкаже и покаже. Това е CPU което определено успя да ни впечатли по време на продължителните тестове на които го подложихме.

 

 

Междувременно, ако ви е любопитно да научите повече за Huawei Mate 20 Pro, директни линкове към останалите видео ревюта които му посветихме, можете да намерите над тази статия.