Huawei официално представи серията смартфони от висок клас Mate 20 на ексклузивно събитие в Лондон. Базиран на първата в света 7-нанометров процесор  Kirin 980,  Huawei Mate 20 извежда мобилния изкуствен интелект на ново по-високо ниво благодарение на своята двойна невронна мрежа, тройна камера Leica с ултраширокоъгълен обектив и видео функции с изкуствен интелект, иновативно SuperCharge зарядно устройство с мощност от 40 W, както и базираната на Android Pie операционна система EMUI 9.0.

 

 

Наличен с дисплеи в няколко различни размера – 6,39 инча, 6,53 инча и 7,2 инча – серията Mate 20 глобално ще включва общо четири устройства – Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X и специалният Porsche Design Mate 20 RS. На българския пазар Mate 20 и Mate 20 Pro ще се появят на 22 октомври, в три цвята – Black, Midnight Blue и Twilight.

 

Ето и най интересните характеристики в Huawei Mate 20 , Mate 20 Pro и Mate 20 X:

 

 

Ексклузивно: Видео ревю на Huawei Mate 20 Pro

 

Нов дизайн
Красотата и грацията на природните елементи е прекрасно отразена в дизайна на смартфоните от серията Huawei Mate 20. Корпусът е заоблен от всички страни, което прафи смартфоните от серията истинско визуално чудо, както и много удобни за държане.

 

 

Камерите от задната страна придават на Mate 20 уникален и футуристичен вид. Четирите елемента на тройната камера, подредени по двойки в специална матрица, са оградени от полирани метални рамки, които придават авангарден, едновременно стилен и дързък външен вид на устройството.

 


Корпусът на серията Mate 20 има хипероптична структура, която му придава елегантност и издръжливост и го прави много удобен за хващане. Върху покритието не остават петна от отпечатъци, поради което смартфоните от тази серия остават чисти дори след дълго ползване. Хипероптичната структура се отнася за цветовете Midnight Blue и Emerald Green.

 

 

Мощен 7-нанометров процесор Huawei Kirin 980 с изкуствен интелект

Макар да е с миниатюрни размери, 7-нанометровият Kirin 980 притежава 6,9 милиарда транзистора, което е с 1,6 пъти повече в сравнение с 10-нанометровите конфигурации. Новата едночипова система на Huawei е с 20% по-бърза и 40% по-ефективна от своя предшественик.

 


Kirin 980 е първата едночипова система с ядра Cortex-A76, които са 75% по-мощни и 58% по-ефективни с сравнение с тези на Kirin 970. Системата е с трипластова конструкция, състояща се от две главни и две поддържащи ядра Cortex-A76, плюс четири супер енергийно ефективни ядра Cortex-A55. Уникалната конструкция на системата осигурява висока оперативна скорост и чудесна ефективност дори при най-натоварващите операции.

 


Huawei Mate 20 X има специална охлаждаща система, изградена от графен, и притежаваща специално камера за изпаренията. Това нововъведение позволява на геймърите да играят дълго и интензивно, без да се притесняват от евентуално прегряване на процесора.

 

 

Нова тройна Leica камера с ултраширокоъгълен обектив
Серията Huawei Mate 20 взема водещата мобилна камера на пазара и прибавя към нея новият обектив “Ultra Wide Angle Lens”, който дава въможност на потребителите да снимат в широко зрително поле и по този начин да превърнат своите снимки и клипове в истински шедьоври.

 


Новата камера е способна да осъществява и макро фотография, т.е, да прави ясни и фокусирани снимки на обекти, разположени само на 2,5 см от нея. Това, заедно с широкоъгълния обектив, превръща  тройната камера Leica на серията Mate 20 в истинско явление в света на мобилната фотография.

 


Изкуственият интелект на серията Mate 20 предлага специален „Кино“ режим на камерата. Благодарение на него потребителите могат да регулират оттенъците, наситеността и яркостта на цветовете и по този начин напълно да променят тона на изображението. Режимът има няколко различни типа настройки, сред които Fresh, Suspense, Vintage и Background Blur.

 

 

С режимът „Кино“ можете също така умишлено да намалявате наситеността на цветовете в изображението. Благодарение на изкуствения интелект, камерата на серията Mate 20 може да изолира човешките фигури и да разфокусира цветовете на околните обекти, като по този начин акцентира върху хората на снимката. Функцията на изкуствения интелект „Spotlight Reel” автоматично идентифицира видеоклипове с обща тематика и генерира 10-секунден монтаж от техните най-силни моменти.

 

 

Серията Huawei Mate 20 поддържа директно заснемане на снимки и видео в съотношение 21:9, което в сравнение със стандартното съотношение 16:9 предлага по-широка и въздействаща перспектива, която може да се използва за създаване на артистични кино ефекти.

 

 

Бързо зареждане - 70% за 30 минути
Създадена с идеята за непрекъсната висока производителност, серията Mate 20 идва с батерии с огромен капацитет, които издържат на цял ден наистина интензивно натоварване. Капацитетът на батерията на Mate 20 е 4000 mAh, този на Mate 20 Pro е 4200 mAh, докато капацитетът на батерията на Mate 20 X възлиза на забележителните 5000 mAh.

 


Huawei SuperCharge технологията зазареждане работи на забележителните 40W. Като практически пример – когато Huawei Mate 20 Pro бъде включен към SuperCharge зарядно, батерията се зарежда до около 70% за 30 минути. Бързозареждащата технология на Huawei има специален сертификат от TÜV Rheinland за покриване на всички стандарти за безопасно зареждане.

 

 


Освен с традиционното зарядно устройство, Mate 20 Pro може да бъде зареждан и безжично благодарение на Huawei Wireless SuperCharge. При използване на този метод батерията бива заредена до около 30% за 30 минути.

 

 

Друго важно нововъведение за серията е “Wireless Reverse Charging”, което позволява изумителният капацитет на батерията на Mate 20 Pro да бъде споделян безжично с други устройства, което означава, че може със своя Mate 20 Pro да заредите смартфоните на приятелите си, просто като го допрете до тях.

 

 

Новият софтуер EMUI 9.0
Смарфтоните от серията Mate 20 функционират с помощта на EMUI 9.0 – операционна система, базирана на Android P. Благодарение на самоусъвършенстващите се алгоритми на изкуствения интелект, интегрираната система за разпределение на ресурси и високо оптимизирания интерфейс на Android, EMUI 9.0 помага на Huawei да спази едно от най-популярните си обещания към потребителите – “Born fast, stays fast”. EMUI 9.0 е с ергономичен дизайн и богат списък с възможни настройки.

 

Новата навигационна система позволява на потребителите да вникнат дълбоко в технологичните тайни на своите устройства, използвайки само прости движения с палец. От своя страна изкуственият интелект предоставя много интересни функции като идентификация на обекти, изчисляване на хранителни калории и заснемане на висококачествени видеоклипове.

 

Още от Digital: Видео ревю на Huawei Mate 20 Pro - 6.39" смартфон с OLED дисплей, 4200 mAh батерия и тройна камера Lecia