Huawei Mate 10 е следващият смартфон от висок клас на компанията, който ще бъде представен официално на 16 октомври. Новият модел ще предложи много подобрения и ще се конкурира директно с другите флагмани на водещите производители. Едно от най-интересните подобрения е функция, която позволява да използвате смартфона като напълно работещ компютър. Това може да стане, чрез USB Type-C или DisplayPort портове и свързване към допълнителна докинг станция.

 

При всички положения това е интересна функция, която може  да превърне Huawei Mate 10 в по-атрактивен избор за потребителите и особено сред бизнес средите. Oт gsmarena сега публикуваха интересна информация, разкриваща каква ще е цената на смартфона на европейския пазар. Huawei ще го промотират като "мобилен компютър" и се очаква най-скъпите версии да струват от порядъка на €900. Това е сума свързана с най-мощните конфигурации. 

 

Припомняме ви, че Huawei Mate 10 се очаква да работи с мощния Kirin 970 процесор, който използва изкуствен интелект и да има 4GB RAM. Новият смартфон ще използва и усъвършенствани камери на Leica в задната част, с които ще привлича вниманието на любителите на мобилната фотография. Предстои да видим кога ще стартират продажбите на устройството на пазара и дали може да се превърне в най-продавания смартфон с Android на Huawei.

 

Вижте Huawei Mate 10 ще е първият смартфон с Android 8.0 Oreo на компанията