Вече ви информирахме, че Huawei Mate 10 ще бъде представен на 16 октомври. Новият смартфон ще предложи редица подобрения, като по-мощен процесор, по-добър дисплей и камера, както и безрамков дизайн. Oказва се, че китайският производител не губи време и само дни след премиерата на Android 8.0 Oreo вече работи над ъпдейти към новата платформа. Според данните Huawei провеждат тестове с EMUI 6.0 интерфейс, който е базиран на Android 8.0.

 

Въпросната актуализация засега е достъпна като затворена бета програма за разработчиците. Много е вероятно, обаче именно Huawei Mate 10 да се превърне в първия смартфон на Huawei с Android 8.0 Oreo, коментира PhoneArena. Премиерата на 16 октомври оставя достатъчно време на компанията да оптимизира интерфейса и да представи финалната му версия заедно с Mate 10. Tук е момента да ви припомним, че се очаква Google да покажат за първи път новите модели Pixel в първите дни на октомври. 

 

Това означава, че Huawei Mate 10 може да се превърне в един от първите нови смартфони, които дебютират на пазара и оперират с Android 8.0 Oreo. Компанията заложи на сходна стратегия през миналата година, когато представи приблизително по същото време Huawei Mate 9. Устройството бе първото с EMUI 5.0 интерфейса, който бе базиран на Аndroid 7.0 Nougat. Именно тази информация създава сериозни основания да смятаме, че Mate 10 ще работи с Android Oreo.

 

Вижте кои смартфони ще получат ъпдейт към Android 8.0 Oreo