Официалната премиера на Huawei Mate 10 ще е само след броени дни и освен него ще видим още няколко версии на смартфона на пазара. Последните данни в интернет, цитиращи холандската търговска верига Belsimpel разкриват, че по-евтината Lite версия на устройството ще се продава за €349 на европейския пазар. Ето и какви ще са най-интересните характеристики на тази конфигурация на Mate 10, с които компанията ще се опита да привлече вниманието на потребителите.

 

Huawei Mate 10 Lite ще има дисплей със съотношение на страните от 18:9, което сега е един от най-големите трендове в индустрията, предаде gsmarena. В задната част ще са разположени 16MP и 2MP камери, които са допълнени от 13 и 2-мегапикселови обективи за селфита отпред. Другото голямо предимство на Mate 10 Lite е сензора за отпечатъци, който също е позициониран на гърба. Успоредно с това Lite версията на смартфона ще може да се купи от потребителите на европейския пазар в Black, Blue и Gold цветове.

 

Очаква се именно това да е един от първите модели на компанията, който ще работи с Android 8.0 Oreo. Ниската цена определено ще превърне Mate 10 Lite в едно от най-добрите устройства в своя клас, което можете да откриете на пазара. Въпрос на време е да научим кога ще стартират продажбите на Huawei Mate 10 и  другите конфигурации на устройството в Европа. Това са модели, които ще имат важно значение за стратегията на компанията в мобилната индустрия в последните месеци на 2017г.

 

Вижте предпремиера на Huawei Mate 10, Pro и Lite ( Marcel, Blanc и Apps)