Eлектрическите скутери са удобни средства за придвижване в градска среда, с които лесно да преодолявате трафика. Предимствата на тази форма на транспорт приковава вниманието на все повече производители. В това число можем да добавим и Huawei, които смятат, че скутерите са подходящо допълнение към разнообразното им портфолио.

Китайският гигант реализира премиерата на Huawei Smart Selection Leqi, който изразява концепцията им за умен електрически скутер от ново поколение. Машината на Huawei е оборудвана с двигател, чиято мощност достига до 630W, както и 10.4Ah литиево-йонна батерия. По този начин можем да очакваме до 40 километра пробег с едно зареждане, съобщава HuaweiCentral.

Алуминиевата рамка е в сив и бял цвят, като IPX7 рейинга предпазва от вода. Предвидена е и функция за възстановяване на енергията. Вграденият жироскоп ще предпазва възможността от падане, ако скутера бъде наклонен на повече от 45 градуса.

 

 

Интелигентна система ще редуцира скоростта при наклон, за да гарантира безпроблемно преминаване в подобни участъци. Електрическият скутер използва високоеластични гуми модифицирани от Chaoyang Tire. Предните и задните колела са с размер от 9 инча, а функцията ARAMID осигурява протекция срещу пробиване и намалява съпротивлението.

Добавянето на LED светлини отпред и червени индикатори в задната част също допринасят за видимостта и безопасността на скутера. Интеграцията с HarmonyOS 2.0 позволява автоматично да отключите Smart Selection Leqi, когато се приближите на достатъчна дистанция. Вече стартираха поръчките на цена от $390.

 

Още от Digital: HarmonyOS е най-бързо развиващата се мобилна операционна система в света