Huawei разработват собствена серия от процесори, които носят името Kirin и захранват популярните им смартфони. По този начин не само се диференцират моделите от конкурентните продукти, но се намалява и зависимостта от други компании. Huawei Kirin 970 е архитектура с изкуствен интелект използвана в Huawei P20 и P20 Pro и е произведена с модифицирана 10-нанометрова технология на TSMC. По всичко личи, обаче, че партньорството между двата бранда ще продължи за в бъдеще и с предстоящия Kirin 980.

 

Оказва се, че въпреки усилените спекулации Huawei са се отказали от идеята да си партнират със Samsung в създаването на новия Kirin 980 и чипа ще се произвежда от TSMC, информира Digitimes. Според сегашните данни архитектурата ще използва нов 7-нанометров производствен процес с технологията FinFET. Aко всичко върви по предварителния план официалната премиера на Kirin 980 ще стане факт през втората половина на годината. Припомняме ви, че традиционно Huawei представят през есента нов модел от висок клас от серията Mate.

 

 

Именно това устройство най-вероятно ще се превърне в първия смартфон, който използва 7-нанометров процесор в мобилната индустрия. Все още не знаем конкретните технически спецификации, но може да очакваме, както поддръжка за изкуствен интелект, така и по-бърза скорост на работа, но също по-дълъг живот на батерията. По този начин Huawei Mate 10 ще се превърне в един от най-добрите смартфони с Аndroid за работа с тежки приложения, гейминг и генериране на криптовалута.

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони ще имат SIM карти вградени в самите процесори