Huawei вече изпревариха Apple и се установиха трайно като вторият най-голям производител на смартфони в света. Компанията продължава да се радва на добри продажби и сега направи същото постижение и в пазара на таблети. Последните данни на Digitimes разкриват, че Huawei са изместили от тази позиция Samsung и на този етап единствено Apple регистрират повече продажби в този сегмент. Анализаторите прогнозират доставките на таблети да се свият с около 8.7% през настоящото тримесечие. 

 

Тези процеси могат да се отразят негативно на опитите на Huawei да заемат дългосрочно втората позиция при таблетите. Със сигурност, обаче китайския гигант продължава агресивно да разширява позициите си и изглежда е въпрос на време да изпревари Samsung. Конкретните данни показват, че в периода между януари и март са продадени общо 37.1 млн. таблета, което е спад с 12.9%, в сравнение с предходното тримесечие. В същото време, обаче тези цифри представляват ръст от 13.8%, спрямо идентичния период през 2018г.

 

Забелязва се тенденцията, че потребителите стават все по-заинтересовани от по-големите таблети. Компактните модели с размери от 7-8 инча са отчели спад в търсенето с 6.7%. Любопитен факт е, че две трети от новите предложения на производителите са с големина от поне 10 инча. Очакванията са ситуацията да се запази през периода април-юни, където представянето на водещите брандове ще бъде идентично с показателите им от първото тримесечие. Времето ще покаже колко време ще е нужно на Huawei да изпреварят и Apple в пазара на таблети.

 

Oще от Digital: Huawei MediaPad M5 Lite - таблет с FHD+ дисплей, S-Pen стилус и голяма батерия с бързо зареждане