Huawei е компания, която предлага разнообразно портфолио от смартфони, които са позиционирани във всички ценови сегменти и възнамерява да има все по-силно присъствие в този пазарен сегмент и през 2016г. Китайският производител сега разкри амбициозната си цел да се превърне в най-големият производител в него, като вярва, че ще успее да изпревари доминиращите брандове Apple и Samsung. Данните за тези планове бяха разкрити лично от председателя на Huawei Device и главен изпълнителен директор на Consumer Business дивизията на компанията, Ричард Ю, съобщава Digitimes. 

 

Според думите му Huawei има потенциала да изпревари по продажби Apple до две три години, като за целта ще заложи предимство на смартфоните от най-ниския клас, които привличат внимание със своята достъпна цена. Oт компанията се надяват, че ще продължат да увеличават доставките на устройствата си със стабилни темпове и до края на десетилетието ще са в позиция, която може да им позволи да превземат лидерското място на Samsung в пазара на смартфони. На пръв поглед това може да ви звучи доста странна идея, но е факт, че в момента Huawei са третия най-голям производител и отчетоха високи продажби през миналата година, които според прогнозите ще се увеличат с още 30% до края на 2016г.

 

Китайският гигант успя да реализира продажбите на 104.1 млн. смартфона през последните 12 месеца, което е доста впечатляващо и е ръст от 53%, в сравнение с представянето на Huawei в предходната година, когато достави 68.1 млн. модела. От своя страна това е причината сега тя разполага със 7.3% дял в пазара на смартфони, като разликата с Apple не е толкова голямa, тъй като тя генерира 15.9% от продажбите в индустрията, докато Samsung могат да се похвалят с 22.5%. Ще е много интересно да видим дали Huawei наистина могат да се справят с конкуренцията на доминиращите днес индустрията Apple и Samsung.

 

Вижте шест признака, че имате нужда от нов смартфон