Huawei изненадаха мнозина с впечатляващото си представяне през изминалата година. Китайският гигант направи немислимото и разчупи двуполюсния модел, който бе установен от Samsung и Apple. След като се позиционира на второ място с над 200 млн. продажби за 2018г. от компанията са уверени, че ще постигнат още по-голям успех през настоящата година. Вицепрезидентът на Consumer Business дивизията на Huawei, Жу Пинг изрази увереност, че Huawei дори ще увеличат продажбите си през 2019г.

 

Неговата прогноза е, че китайският производител ще продаде повече от 250 млн. смартфона до края на годината. Ако успеят да го постигнат това определено ще е доста впечатляващ рекорд, който може да има ключово значение за постигането на голямата цел, а именно да изпреварят Samsung и да ги изместят от лидерската позиция. Премиерата на внушителни устройства като Huawei P30 и P30 Pro със сигурност могат да улеснят значително компанията в реализирането на идеите им.

 

 

Разширяването на пазарния им дял в сегмента на смартфоните от висок клас ще има ключово значение за реализирането на тези цели. Huawei разчитат предимно на разнообразното портфолио от устройства, които са позиционирани в различни ценови класове, за да стават по-влиятелни фактори в пазара на смартфони, за сметка на най-големите си конкуренти с Android. Със сигурност ни очакват доста интересни събития в мобилната индустрия през следващите месеци.

 

Още от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони