Huawei изпратиха една от най-успешните си години в мобилната индустрия след като успяха да реализира доставките на 200 млн. смартфона през 2018г. Китайският производител вече си постави за цел да изпревари и Samsung, което ще ги превърне в глобален лидер в този атрактивен сегмент. Honor е името на дъщерния бранд на Huawei, който също се радва на огромна популярност в средния и ниския ценови клас на устройствата с Android.

 

Компанията сега разкри каква е амбициозната цел пред смартфоните с името Honor. От Huawei искат този бранд да се позиционира като четвъртия най-голям производител в света. Това е доста амбициозна цел, което означава, че Honor ще трябва да измести Xiaomi и да остане изпреварена единствено Samsung, Huawei и Apple. Ако компанията успее да постигне цел това ще се превърне в поредното категорично доказателство за успешния им бизнес модел. 

 

 

В момента Huawei генерират най-много продажби на смартфони в Китай и искат в следващите месеци Honor да се утвърди на втората позиция. За да го постигне компанията планира да представи няколко нови смартфона с този бранд в следващите месеци. Трябва да отбележим, че не е поставен конкретен срок за постигане на тези амбициозна цел, но все пак прогнозите са, че Honor вероятно ще стане вторият най-голям бранд в Китай и четвъртия в света приблизително по едно и също време.

 

Oще от Digital: Honor ще представят 5G смартфон през втората половина на 2019г.