Huawei са третият най-голям производител на смартфони в света и проявяват голям интерес към премиерата на устройство, което има сгъваем дисплей. Китайският производител вече разполага с прототип на подобен модел и ще се опита да изпревари Samsung, които планират да представят първия смартфон с такъв дизайн на пазара. Huawei си партнират с BOE Technology Group в производството на уникалния си модел. Плановете са да бъде произведена лимитирана серия от 20-30 хиляди броя.

 

Основната цел на Huawei е да реализират премиерата на смартфон със сгъваем дисплей в "началото на 2019г.", за да демонстрират възможностите на технологията. По този начин Huawei ще изпреварят Samsung в опита си да се превърнат в лидер в тази новосъздаваща се пазарна ниша, предаде Nikkei. Освен интересния форм фактор предстоящото устройство ще предложи впечатляващо качество на картината, тъй като ще е оборудвано с OLED дисплей произведен от BOE Technology Group.

 

Все още не знаем какви технически спецификации ще предложи първия смартфон със сгъваем дисплей на Huawei. Със сигурност, обаче цената няма да е по възможностите на много потребители, тъй като е от порядъка на $1500-$2000. Популяризирането на тази технология може да промени изцяло начина, по който изглеждат мобилните устройства на пазара. Времето ще покаже колко време е необходимо смартфоните със сгъваеми дисплеи да станат хит на пазара.

 

Oще от Digital: Кои смартфони Huawei ще получат ъпдейт към EMUI 8.0