Криптовалутите станаха доста популярни през изминалата година и ще продължат да привличат интереса на милиони потребители и през 2018г. Данните на анализаторите разкриват, че този пазарен сегмент е отчел 1500% ръст през последните 12 месеца и вече се е превърнал в бизнес за над $350 млрд. Huawei са третият най-голям производител на смартфони в света и също проявяват интерес към тази концепция и планират да представят устройство, което поддържа технологията Blockchain, информира Bloomberg.

 

Blockchain e технологията, която захранва всички виртуални валути и на практика функционира като дигитален регистър с публично достъпни списъци с данни, които са свързани помежду си и защитени. Huawei искат да представят смартфон, който не само може да генерира криптовалута, но също така да я съхранява и да функционира като цифров портфейл. За целта компанията вече води преговори с швейцарската компания Sirin Labs и да използват уникалната им операционна система, която се казва SIRIN OS.

 

 

Интеграцията на този софтуер ще позволи на устройството да работи с Blockchain базирани приложения, които са оптимизирани за Android. Представители на двете страни са провели серия от работни срещи през последните два месеца, на които се обсъждат възможностите за съвместно партньорство. Aко преговорите са успешни това aвтоматично ще превърне Huawei в първата компания в мобилната индустрия, която предлага на потребителите смартфон базиран на технологията Blockchain.

 

Вижте как милиони смартфони с Аndroid незабелязано са превърнати в генератор на криптовалута