Huawei не крият амбициозните си планове да се превърнат във влиятелен фактор в сегмента на автомобилите. Китайският производител планира да се ограчидо софтуерните решения, които могат да направят пътуването по-безопасна и приятна задача. Проектите им в тази ниша са многобройни и включват тестове с умни пътища, които могат да комуникират със самоуправляващи автомобили.

Ангажирането  на големи имена в индустрията също е част от амбициозната им стратегия, която е част от бизнес стратегията на Huawei. Разработката на HarmonyOS се очаква да допринесе положително за плановете на компанията. Вече ви съобщихме, че платформата Huawei HMS за автомобили ще се поддържа и от Mercedes-Benz S-Class 2021.

Партньорството е подходящ пример за опитите на корейския бранд да имат влияние в сегмента на автомобили. Председателят на Huawei, Eрик Чу потвърди за предвидени партньорства с три външни компании и това са BAIC Group, Chongqing Changan Automobile Co и Guangzhou Automobile Group Co, информира PocketNow.

 

 

Teзи проекти са насочени към сегмента на автономните автомобили. Технологичните иновации ще позволят на моделите да изминават до 1000 километра с едно зареждане. Няма да бъде необходимо никакво асистиране от страна на водачите.

Инвестиция в размер на $1 млрд. ще подсигурява амбициозните проекти на Huawei за разработка на електрически автомобили и развитието на умни софтуерни решения в този сегмент.

Важно е да отбележим, че компанията е част от международен алианс, в който влият още 18 други компании. Целта на проекта е да се ускори навлизането на 5G технологиите в автомобилната индустрия, което е друг ключов компонент от бизнес плановете нa Huawei.

 

Още от Digital: Huawei ще разработват компоненти и софтуерни решения за автомобили