Samsung и Huawei продължават да бъдат двата най-големи производителя на смартфони в света. Китайският гигант също така си постави амбициозната цел да окупира лидерската позиция в мобилната индустрия през 2020г. Трябва да допълним още, че конкуренцията между двете компании не е ограничена единствено до продажбите на смартфони, но и обхваща множество съдебни дела. През последните няколко години Samsung и Huawei са завели над 40 различни иска помежду си в САЩ, Европа и Китай. 

 

Представителите на двете страни, обаче са провели множество работни срещи, на които са взели решение да сложат окончaтелно край на съдебните си спорове. Samsung и Huawei засега няма да публикуват публично информация за конкретните параметри на споразумението им. Така двете компании ще лицензират уникалните си технологии и за в бъдеще ще насочат вниманието си единствено към идеята да ускорят навлизането на повече иновации в пазара на смартфони, информира Nikkei.

 

 

За нас потребителите това е добра новина, тъй като ще доведе до навлизането на още по-добри устройства с Android. Припомняме ви, че Huawei и Samsung са едни от най-активните компании в разработването на гъвкави дисплеи. Вече видяхме първите им подобни смартфони, като този дизайн тепърва ще става все по-популярен в индустрията. Времето ще покаже колко време ще отнеме на корейският производител, за да скъси дистанцията от Samsung и да се превърнe в лидер по продажби на смартфони.

 

Oще от Digital: Новите флагмани на Huawei и Samsung могат да бъдат с двоен дисплей