Huawei започнаха да разпространяват рекламен постер, от който разбираме, че премиерата на смартфона Honor 9 ще е на 12 юни. Устройството бе обект на множество спекулации в последните седмици, но само след броени дни ще бъде представено официално. Huawei Honor 9 ще разполага с двойна задна камера и ще се продава на пазара в няколко различни цвята, за което можем да съдим от слогана "Beautiful and Colorful" в рекламното изображение, съобщава AndroidAuthoriy.

 

Новият смартфон ще работи с Android Nougat и има 5.15-инчов дисплей с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Huawei Honor 9 ще се захранва от Kirin 960 процесор, който е допълнен от 4GB или 6GB RAM. Двете конфигурации на смартфона ще имат 64GB вградена памет. Батерията е със заряд от 3100mAh. Очаква се двете камери в задната част да са с резолюция от 20МР и 12-мегапиксела. Предстоящият смартфон има и сензор за пръстови отпечатъци, който е разположен на гърба.

 

Другите характеристики включват последната версия на интерфейса EMUI, както и 8МР сензор за селфита в предната част. Очаква се по-евтината версия на Honor 9 да се продава на пазара за еквивалента на $355. Скъпият модел с 6GB RAM ще е наличен за приблизително $380. Honor 9 представлява атрактивно предложение в средния ценови клас. Ще е интересно да проследим кога ще стартират официалните продажби на смартфона на европейския пазар.

 

Вижте как новите смартфони на Huawei ще имат впечатляващи цветове