Само до преди няколко години, всеки предпочиташе да използва големи жични слушалки, за да се наслаждава на качествен звук. С напредването на технологиите обаче нещата се промениха и вече за качественото звучене не е толкова важен обема и наличието на кабели. Нагледно доказателство за това твърдение са слушалките Huawei FreeBuds Pro, които ще ви покажем в това видео ревю. Тествали сме различни Bluetooth слушалки, но в тези има няколко неща които определено успяха да ни впечатлят.

 

 

За ревюто си взехме и трите цветови разновидности на слушалките - Бялата Ceramic White, Черната Carbon Black и сребристо сивата Silver Frost. Преди да започнем с обзора си обаче, нека разгледаме какво има в кутията освен слушалките. Тук са книжката с инструкции, кабелът за зареждане и общо 4 допълнителни силиконови тапи, за различните размери уши. Респективно в повечето случаи – за мъже, за жени и за деца. Слушалките пасват много добре към ушите. Дори по време на спортни активности в които успоредно тествахме часовника Huawei Watch GT 2 Pro, нямахме проблеми свързани с изхлузване или падане.

 

 

Първото нещо, което се забелязва още с отварянето на кейса в който се съхраняват слушалките е съществената промяна в дизайна им в сравнение с предишното поколение FreeBuds 3, което също сме ви показвали във видео ревю през 2019 година. FreeBuds 3 изглебждаха ефектно, но Pro вече е едно сериозно ниво нагоре. Тези слушалки изглеждат премиално и се отличават от всичко останало, което днес можем да намерим в този сегмент. Много правилно решение от страна на Huawei. Като че ли на потребителите им дотегна от тез обли и закръглени форми, които при почти всички марки изглеждат по сходен начин. FreeBuds Pro със сигурност се отличават от конкурентите си. Най-големият от тях са Apple AirPods Pro, но в доста отношения те отстъпват на слушалките на Huawei, като най-малкото от тях е дизайна, който от друга страна все пак е субективно понятие – на едни се харесва, на други не.

 

 

Голямо преимущество на FreeBuds Pro, което задължително ще изтъкнем, че слушалките са много компактни и почти не се усещат, когато са поставени в ушите ни. Дължината на видимата външна част, която стърчи надолу от ухото, вече е 26мм, спрямо цели 41,5мм при предишното поколение. Теглото се е увеличило незначително от 4.5гр на 6.1гр и това има причина. Както знаем във всяка от слушалките има вградена самостоятелна батерия. При FreeBuds 3 акумулаторите бяха с по 30 mAh, доколкото при FreeBuds Pro зарядът е увеличен до цели 55 mAh. Apple официално не казват в сайта си колко е зарядът на батериите в AirPods Pro, но реално във всяка от слушалките им има батерия с 43.24 mAh. Тоест тук маркираме преимущество в полза на Huawei.

 

 

Кутията за съхранение и зареждане вече е с елипсовидна форма, а не с кръгла, както при FreeBuds 3. Размерите ѝ са 70мм на 51.3мм, спрямо 60.9мм на 21.8мм ори предишното поколение. Сигурно се питате „Защо размерът на кутията е по-голям, при положение, че слушалките са по-малки?“. Увеличеният обем на кейса е заради батерията, която се крие в него. Тя вече със значително по-голям заряд от цели 580 mAh, спрямо 410 mAh при FreeBuds 3и 519mAh при Airpods Pro.

 

 

Кутията на FreeBuds може да зареди слушалките цели 5 пъти, като с всяко зареждане можете да слушате музика до 7 часа. За едно пълно зареждане са ви нужни около 40 минути. Зареждането на кейса става посредством USB Type-C порт, който е разположен в долната му част. Кейсът се зарежда до 100% за 4 часа.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Huawei FreeBuds Pro. Тя ще бъде по-технически насочена и в нея ще покажем нагледно всички функции, които имат слушалките. Интересното тепърва предстои.