Вижте още видео ревюто вв което показваме колко по-добра е батерията на слушалките Huawei FreeBuds 4 в сравнение с предишното поколение FreeBuds 3

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg вече са разпознали какво стои в тези кръгли компактни кутии, която са на екраните ви.

Това са бялата Ceramic White и грефитено сивата версия Silver Frost версия на слушалките Huawei FreeBuds 4, които вече се продават в България и предвид достъпната си цена, със сигурност ще се радват на голям потребителски интерес. Нещо в което и сами се убедихме вече, след като видяхме гледаемостта на първите две видео ревюта, които им посветихме.

 

 

В тях например научихме всичко интересно за батериите на слушалките и споделихме с вас преките си впечатления от тях, изградени на базата на над 10 дни активни тестове. Ако сте пропуснали да гледате някоя от първите две части, за ваше улеснение над тази статия сме приложили директни линкове към тях.

А сега ще извадим слушалките от кутията и ще разберем в детайли всичко интересно, което научихме за тях по време на тестовете си. Макар да са с 6% по-малки размери от тези на предишното поколение FreeBuds 3, четворките имат дори повече функции от предшествениците си.Тук е момента са отбележим, че тези слушалки са именно насленик на FreeBuds 3, защото отново са с Open-fit дизайн. За разлика от FreeBuds 4i и FreeBuds Pro, които вече са по-различният In-ear дизайн, при който има силиконови накрайници над говорителите.

 

 

Ще започнем с това, че корпусът на FreeBuds 4 е сенситивен, като всяко докосване изпълнява определена функция в различна ситуация. Например при слушане на музика, двойното почукване ще я спре или стартира. Ако обаче имате входящо обаждане, двойното почукване ще приеме или прекрати разговора. По същия начин, ако някой ви звъни и задържите пръст върху корпуса, ще откажете обаждането. При слушане на музика пък по този начин ще активирате или деактивирате ANC функцията на слушалките. Плъзгане нагоре или надолу, увеличава или намалява силата на звука. Тестовете ни показват, че командите са отчетливи и не стават грешки, няма и нужда от повторни задавания.

Когато показваме видео ревюта на безжични слушалки от типа “тапи”, често последствие получаваме питания от типа “Удобни ли са за спорт и държат ли се на ушите?”. Ще го кажем така - ако спортувате бойни спортове или Канго джъмп, то слушалките ще паднат от ушите ви, но в 90% от останалите спортове, те ще стоят на мястото си. Тествахме с хайкинг в планината, бягане в парка, каране на колело, фитнес и кросфит. При всеки един от тези спортове, нямахме проблем със случайно паднали от ушите ни слушалки.

 

 

Тук идва ред да отбележим, че по време на тестовете си, дори на моменти забравяме, че FreeBuds 4 са на ушите ни. Причините за това са няколко като основните от тях са споменатата ергономична форма и теглото. 4.1гр за безжични слушалки е наистина малко. Но това не е нещо което не сме очаквали от Huawei, предвид, че при предишното поколение FreeBuds 3, теглото на всяка слушалка беше 4.5гр. Разликата от едва 4/10 от грама може да ви се струва незначителна, но реално погледнато това са си 9% по-ниско тегло, което не е лесно за постигане, а повярвайте, след над 10 дни ежедневно носене по време на тестовете ни, усетихме разликата, спрямо предишното поколение на слушалките.

Ще добавим също така, че заряди компактните си размери FreeBuds 4 са много по-подходящи за носене под мотоциклетна каска, за употреба като Hands-free, а и за слушане на музика. Като при музиката, освен че ще я слушате, ще имате възможност посредством ANC технология да чувате и околните заобикалящи ви звуци.

 

 

Но как точно работи Active Noise Cancellation при Huawei FreeBuds 4, ще ви покажем в отделно видео ревю, което сме посветили на техническите параметри и функционалности на слушалките. Освен това там ще ви демонстрираме нагледно, как работят специалните двойни микрофони, които Huawei са интегрирали в корпуса на слушалките, като ще разберете и за някои хитрости, за които можете използвате микрофоните и специалните им функции.

Тук пък ще споделим с по-любознателните от вас за една много полезна функция, която притежават FreeBuds 4. Тя се казва Find My Earphones и ще ви помогне да намерите загубените си слушалки.. Приложението помни точната локация, където всяка от слушалките е прекъснала връзката си със смартфона. Когато сте в обсега на Bluetooth връзката към нея последствие, можете да накарате слушалката да започне да звъни силно и така да покаже местонахождението си.

 

 

Но от къде и как да активирате Find My Earphones, също ще ви покажем в отделно видео, което сме посветили на специалните функции на слушалките и съпътстващият ги специализиран софтуер.