Неоспорим факт е, че Apple AirPods Pro са едни от най-добрите безжични слушалки за смартфон, които имат функция за шумподтискане. Те обаче имат един много съществен проблем и това, че струват колкото хубав смартфон. В момента в България те струват около 550лв и тази цена  бързо отказва много потребители от покупката им.

 

 

Huawei обаче се оказва, че имат много по-добра потребителски насочена политика и от този месец официално добавят в портфолиото си слушалките Huawei FreeBuds 3i, които по нищо не отстъпват на AirPods Pro, а в същото време цената им е над два пъти по-ниска.

В това видео ревю, екипът на Digital.bg ще сподели с вас подробните си впечатления след седмица тестване на този нов модел.

Дизайнът на Huawei FreeBuds 3i е ефектен и изчистен. Те са универсални и биха се харесали както на дами, така и на мъже.

Слушалките са доста лекички – 5.5гр всяка. Те идват базово със среден размер силиконови тапички, но в окомплектовката им имате още по-малки и по-големи. Така можете да ги персонализирате по размера и формата на вашите уши.

 

 

Първоначално тествахме FreeBuds 3i в стандартни услови - вървене, офисна работа и шофиране, където вършат чудесна работа като HandsFree. Резултатът е, че в един момент просто забравяме, че са ушитени. Тоест са достатъчно удобни и леки.

По отношение на това, дали ще паднат при по-резки движение. Тествахме с бягане, каране на колело и фитнес. Отново резултатът от изпитанието е положителен - слушалките не паднаха нито веднъж. 

 

Корпусът на слушалките е сензорен и докосвайки го, можете да въвеждате различни команди - старт, стоп, сила на звука и други. Като не можем да не отбележим, че от тук се активира и шумоподтискането. Не можем да ви пресъздадем ефект и ще е най-добре да тествате FreeBuds 3i и сами, но само ще споделим, че функцията за шумоподтискане тук, работи отлично. А ние сме тествали доста слушалки с тази полезна екстра.

 

 

За добрата работа на Ultimate Active Noise Cancellation спомага специалният микрофон, който се намира в горната външната част на корпуса. Освен него, във всяка слушалка, има още два микрофона. Ако виждахте вълните на звука, то те биха изглеждали така. Нивото на шума се понижава до 32dB. При разговори, насоченият надолу микрофон улавя насочено говора ви и събеседникът ви ви чува отлично.

Независимо, че са малки, FreeBuds 3i имат доста силен звук. 10мм говорители генерират дори плътен бас, когато слушаме музика. Високите честоти са чисти и силни. Респективно, дори ни се налага да намалим звука понякога.

 

Huawei FreeBuds 3i са универсални и могат да се свържат без проблем както със смартфони на Huaweu, така и останалите стандартни Android смартфони и iPhone, който работи под епълската iOS. Тествахме и свързването и към трите типа устройства, става еднакво бързо и лесно. Ето как става то.

 

 

По корпуса на слушалките се виждат две двойки метални точици. Това са местата чрез които става зареждането, когато FreeBuds 3i  се поставят в специалният си кейс. Самото зареждане става чрез USB Type-C кебел, който също имате в комплект.

Батериите, които се намират в корпуса на слушалките ви предоставят 3.5 часа автономна работа. Кейсът служи не само за съхранение, но и като зарядна станция, като там има енергия за още 14.5 часа автономност. За едно пълно зареждане на слушалките е нужен около час.

 

 

Huawei FreeBuds 3i вече се продават в България, като цената им е 219лв.