В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покажем един много интересен и полезен аксесоар, който със сигурност би зарадвал всеки който използва смартфон на марката Huawei. Това са слушалките FreeBuds 3, които далеч не са просто безжични слушалки, в което ще се убедите и сами в следващите няколко минути.

 

 

Концепцията на Huawei FreeBuds ви е добре позната, като това трето поколение определено е надградило сериозно предшествениците си, оставяйки конкурентните модели на други марки далеч зад себе си.

 

 

Dolphin Bionic дизайнът на слушалките е много ефектен и запомнящ се. Той е проектиран така, че слушалките са стоят стабилно в ухото ви, без опасност да паднат случайно, а в същото време да не ви тежат, да не дразнят и изобщо да се чувствате толкова комфортно, че да забравите, че се намират в ушите ви. Всяка слушалка тежи едва 4.5гр.

 

 

Една от екстрите които ще ви харесат най-много е активното шумоподтискане. След двойно докосване на лявата слушалка, Freebuds 3 активират този режим и вече не чувате почти нищо от заобикалящите ви шумове. Много полезно при самолетни полети, тренировки във фитнеса или когато около вас работи някоя шумна машина.  С помощта на Huawei AI Life приложение можете да регулирате степента на заглушаване.

 

 

Корпусът на слушалките е сензорен и FreeBuds 3 могат да се управляват чрез единични и двойни докосвания. Кое за каква функция да отговаря, можете да настроите от споменатоъо приложение което предварително трябва да свалите на телефона си. Освен шумоподтискането, можете да настроите стартиране, следваща песен и извикване на гласовият Google асистент.

 

За тестовете ни свързахме слушалките към смартфона Huawei P30 в атрактивният Amber Sunrise свят, който от скоро се продава в България. Теста ни с усилване на звука на максимум показва, че слушалките са наистина мощни. Толкова е силно, че бързо се налага да намалим звука. Говорителите вътре са 14мм. Връзката със смартфона става посредством първия в света сертифициран BT/BLE двуканален Bluetooth 5.1 с чипсет Kirin A1. Двете слушалки пък се синхронизират посредством специална разработена от Huawei двуканална технология която обработва честоти до 356MHz. Освен много качествени високоговорители, тези слушалки имат и специални микрофони, които не само изоплират околните шумове, но и имат сензор улавяш вибрациите на лицето, за да направят Hands-free разговорите още по-ясни. Формата на слушалките е аеродинамична и разположението на микрофона е такова, че дори да духа силно около вас или да се движите с колело с 20км/ч, събеседникът ви няма да чува шума около вас.

 

 

Във всека от Freebuds 3 слушалките има вградена батерия с 30mAh заряд във всяка, като посредством Huawei AI Life приложението можете да следите постоянно за заряда който имате във всяка, както и за този в кейса. Да този красив кейс е не само преходник за зареждане, а и самостоятелна зарядна станци с 410mAh заряд. Енергията в слушалките ви е достатъчна за 4 часа самостоятелна работа, а заедно с тази от кейса - за 20 часа. 

 

 

Дизайнът на калъфа е проектиран така, че лесно да може да се побере във всеки джоб. Както той, така и слушалките в нвго се предлагат в две цветови разновидности - бяла и черната която тестваме тук. Кейсът и слушалките в него се зарежда посредством стандартно зарядно с USB Type-C, а можете да зареждате и безжично. Интересно е, че ако имате смартфон който поддържа функцията Reverce Charge като например Huawei P30 Pro, можете да заредите слушалките и директно от смартфона си.

 

И за финал ще отбележим нещо полезно – ако случайно загубите една от слушалките, Huawei ви дават възможност да си купите резервна. Правим това пояснение, защото много други марки не предлагат тази опция. Huawei FreeBuds 3 вече се продават в България с цена от около 350лв.