EMUI 10.1 вече се използва от собствениците на повече от 30 смартфона и таблета с логото на Huawei. Компанията работи усилено над следващата версия на потребителския интерфейс. Първите публични демонстрации на EMUI 11, както и официалната премиера се очаква да станат факт на HDC 2020 събитието. 

Тазгодишната конференция с разработчиците е планирана за 10-12 септември, когато ще разберем повече и за подобренията в HMS Core 5.0 и Harmony OS 2.0. Плановете на компанията предвиждат EMUI 11 да е базиран на Android 11, чиято премиера ще бъде на 8 септември.

Реалните ъпдейти към настоящите устройства вероятно ще започнат през октомври, когато ще видим за първи път Huawei Mate 40 флагманиte на китайския производител. Ако всичко върви по план актуализирания интерфейс ще е достъпен за повече от 40 устройства на Huawei преди края на 2020г.

Компанията допълнително ще разкрие кога точно ъпдейта ще е наличен за различните модели.

 

 

От Huawei също така считат, че повече от 250 млн. потребители ще имат достъп до устройства с ЕMUI 11 след като бъде готова финалната версия. Премиерата на Mate 40 ще стартира първата фаза от разпространението на ъпдейтите за настоящите смартфони на компанията.

Предстоящата конференция с разработчиците през септември е подходяща възможност да разберем какви са последните иновации в софтуерните технологии на компанията. Втората версия на HarmonyOS също се очаква с голям интерес, тъй като ще се използва от разнообразие от устройства, включително джаджи с Интернет на нещата и автомобили.

Влошените отношения между САЩ и Китай вече принудиха Huawei активно да започнат да изграждат собствена екосистема, с която да се конкурират с Windows и Android. Toва е сложен процес, който изисква сериозни инвестиции и дълго време за реализация. ЕMUI 11 ще има съществена роля за постигането на амбициозните цели на компанията.

 

Още от Digital: Какво ще представлява технологията Distributed Technology в EMUI 11