Глобалният пазар на смартфони се развива с бързи темпове и само компаниите, които успяват да се адаптират към промените се радват на успех в този сегмент. Не е тайна за никого, че Apple залагат на уникален бизнес модел и маркетингова стратегия, позволяваща да печелят най-много от продажбата на своите устройства. Дори компании като Samsung да регистрират повече продажби от своя конкурент в крайна сметка Apple пак успяват да генерират по-висока печалба. Това е ситуация, която не се е променяла от години. 

 

Интересното е, че най-накрая има друга компания освен Apple, която може да се похвали, че генерира същия марж на печалба както създателите на iPhone. Данните разкриват, че това не е Samsung, а китайския гигант Huawei. Все по-високите им продажби са причината бизнеса им със смартфони да се развива със същите темпове, както Apple. Oказва се, че Huawei успяват да поддържат марж от 42%, което я превръща в следващата най-печеливша компания, предаде ЕТ и Forbes.

 

За сравнение при Samsung тази стойност е 34%, но корейския производител предоставя подобаваща част от тях на своите търговски партньори по цял свят. Huawei разполагат с разнообразно портфолио в средния клас, което е сериозното им предимство и има най-голям принос за високите им продажби в пазара на смартфони. Компанията също така поддържа огромна дистрибурска мрежа, която позволява да се намалят допълнително разходите им и също допринася за успешния им бизнес модел.

 

Вижте очаква се бум в продажбите на смартфони с безрамкови дисплеи през 2018г.