Huawei се наложи да продадат бизнеса със смартфони Honor през последното тримесечие на 2020г. Реализирането на сделката ще позволи на този бранд да продължи да оперира самостоятелно и да разширява влиянието си. Новите собственици на Honor няма да бъдат изправени пред търговските санкции и ограничения, с които трябва да се сблъсква Huawei.

Все пак близката връзка между тях остава, като доскоро служителите на двете компании работиха заедно за прогреса на Huawei. Компанията сега представи официално фитнес гривна с името Huawei Band 6, която всъщност представлява ребрандирана версия на Honor Band 6.

Новото устройство разполага със същия 1.47-инчов дисплей с AMOLED технологията, който е осезаемо по-голям от традиционните фитнес тракери в индустрията. Благодарение на тази иновация можете да очаквате добра видимост дори при пряка слънчева светлина.

Другото голямо предимство ще е дългия живот на батерията, като се очаква Huawei Band 6 да издържа до 14 дни с едно зареждане, което е доста впечатляващо постижение.

 

 

Фитнес устройството е оборудвано със сензор за сърдечния ритъм, но също така предлага и атрактивната SpO2 функционалност. По този начин собствениците на Huawei Band 6 могат да следят денонощно количеството на кислород в кръвта. Традиционно този инструмент се използва единствено в по-скъпите фитнес джаджи.

Ако нивата на кислород преминат определена граница ще бъдете информирани със специална нотификация. Huawei Band 6 използва сензори, с които може да анализира качеството на съня и различните фази на дишането, информира AndroidAuthority.

Най-активните потребители ще могат да се възползват от общо 96 различни режима на тренировка. Шест от тях могат да се проследяват автоматично и това са Indoor/Outdoor Running, Indoor/Outdoor Walking, Elliptical и Rowing Machine.

От Huawei твърдят, че устройството може да се конфигурира с 11 професионални режима, включително за бягане, колоездене, скачане на въже и др. В заключение ще отбележим, че Huawei Band 6 ще се продава в Graphite Black, Amber Sunrise, Sakura Pink и Forest Green цветове на цена от около $35.

 

 

Още от Digital: Защо популярността на смарт часовниците и фитнес гривните ще нараства