Със сигурност сред вас има хора които спортуват активно - нормално съвременният човек е с динамично ежедневие и обича да се грижи за здравето и добрата си физическа форма. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже една яка спортна джаджа, която тества в продължение на няколко дни. Уважаеми дами и господа - Huawei Band 4.

 

 

Едно от големите предимства на фитнес гривните пред Smart часовниците са компактните им габарити. Поставяйки Band 4 в един момент забравяте, че на ръката си имате някакво устройство. Корпусът е 56мм на 18.5мм, а теглото само 24гр, като в тях е включена и каишката. Самата тя е за китка с обиколка до 20см.

 

 

Направена е от специален антиалергенен силикон, който не запарва и не дразни кожата ви. Закопчалката е метална, като заключването ѝ е с допълнителен предпазител.  Каишката е захваната за основното тяло посредством бърз механизъм, като идеята е, че под единият ѝ край се намира изходът за зареждане на гривната.

 

 

За целта просто свържете Huawei Band 4 към зарядното на смартфона си или директно го включете в USB-то на компютъра си. Зареждането на батерията става за около 90 минути. Акумулаторът е с 91mAh заряд и той е достатъчен за около 8 дни в които средно активирате дисплея по 200 пъти на ден, четете 50 съобщения, получавате 3 обаждания и имате 3 аларми.

 

 

Ето, че издадохме в аванс някои от функциите на Huawei Band 4 – нека ги разгледаме малко по-обстойно. Фитнес гривната има 0.96" TFT цветен дисплей с резолюция 160х80 пиксела. На него можете да проследяват различни спортни и здравословни показатели. Например в долната част на гривната е вграден сензор който прецизно измерва сърдечният ви ритъм,

 

 

Посредством HUAWEI TruSeen 3.5 и AI алгоритъма който имат Huawei, Band 4 работи отлично. По време на тренировка гривната ви известява ако влизате в екстремна зона на натоварване и зпочва да вибрира. Сърдечният ви ритъм се спроследява и по време на сън. Така устройството разпознава 4 отделни фази на съня и анализира качеството му. Така последствие може да изолира 6 различни вида проблеми които можете да имате със съня си и на база на тях да ви даде предложения за подобряване на качеството му.

 

 

Huawei Band 4 върши функциите и на фитнес треньор, като прави пълен мониторинг на спортните ви активности. Започвайки да спортувате, можете да изберете една от общо 9 активности  - бягане, разходка или колоездене, като можете да избирате на открито или на на закрито, кристренажор, гребане или свободна тренировка.  Всяка от дейностите е с различни цели и настройки. В тях проследявате сърдечен ритъм, честота на сърдечния ритъм, брой крачки, разстояние, скорост, калории и други.

 

 

Приложенията могат да ви мотивират за по-добри резултати. А пълният мониторинг на постигнатите цели можете да правите в смартфона си посредством приложението Huawei Health. Свързана към смартфона ви, гривната може да се използва за откриването му чрез Find My phone или за дистанционно при правене на снимки от разстояние чрез Remote Shutter.

 

 

Няколко думи за дизайнът на фитнес гривната, който е много ефектен и изчистен. Ще споменем, че гривната е водоустойчива на до 5АТМ или иначе казано можете да потапяте Band 4 на дълбочина до 50 метра за до 10 минути.  Huawei позиционират своя Band 4 като младежки, но резлно би се вписал идеално във визията на всеки, който харесва подобен тип джаджи. Особено черната версия е толкова елегантна, че идеално би ви паснала дори да сте с костюм по време на работа. Можете просто да проследите крачките, разстоянието което вървите на работното си място и калориите които сте изразходвали. Освен черната версия, имате още Sakura Pink и Amber Sunrise. Дисплеят е тъчскрийн с 2.5D извивка в краищата, което го прави много удобен за работа. Изгледът на екрана може да се променя според  стила на дрехите ви или настроението ви. Темите се сменят безплатно от HUAWEI Watch Face Store.

 

 

Цената на която Huawei Band 4 може да бъде закупен днес в Бълфария е около 79лв.