В последните години Huawei залагат на популярната P серия от смартфони, за да да се конкурират в най-скъпия ценови клас. Следващият флагман на китайския гигант ще бъде представен до няколко седмици и ще отбележи интересна промяна в стратегията им. Вместо името Huawei P11, което закономерно би наследило Huwaei P8, P9 и P10 ще видим устройство, което ще се казва Huawei P20. Данните разкриват, че ни очакват и още два модела с имената Huawei P20 Plus и P20 Pro.

 

 

Много е вероятно премиерата на смартфоните да са реализира по време на изложението MWC 2018 в края на февруари. В момента знаем, че трите модела ще работят с Android 8.0 Oreo, но също така ще предложат впечатляващи възможности за фотография. Смартфоните Huawei P20 ще бъдат оборудвани с тройни камери в задната част, информира PhoneArena. Това е функция, която ще им позволи да се конкурират по-успешно и да привлекат вниманието на повече потребители.

 

 

Устройствата ще са оборудвани с поне 6GB RAM и вградена памет от 64GB. Според официалните данни Huawei P20 и P20 Plus ще работят с Kirin 970 процесори. Все още не разполагаме с детайли за другите технически спецификации на трите смартфона. Имената им подсказват, че това ще са мощни устройства, които имат последно поколение камери, батерии и дисплеи, отговарящи на най-високите изисквания в този сегмент.

 

 

Вижте каква е разликата между смартфоните Huawei Mate 10, Mate 10 Pro и Porsche Design