Taйванската компания продължава да изпитва сериозни проблеми в опита си да се конкурира с другите големи производители на смартфони. НТС подготвят премиерата на ново устройство от средния клас, което ще бъде представено на 11 юни. Броени часове преди официалната премиера от AndroidCommunity разкриват част от техническите спецификации на новия представител на бранда HTC U. Според данните HTC U19e ще разполага с 6-инчов екран про Full HD+ резолюция и съотношение от 18:9.

 

В задната част ще има двойна камера, но все още не разполагаме с информация за разделителната способност. Предстоящият смартфон е оборудван с батерия, която е със заряд от 3930mAh и също така се възползва от предимствата на технологията Quick Charge 4.0. Другите технически спецификации на HTC U19e включват Qualcomm Snapdragon 710 процесор, който е допълнен от 6GB RAM и вградена памет от 128GB. Потребителите ще могат да увеличат тази стойност със слот за microSD памет карта.

 

 

Операционната система е Android Pie, като смартфона ще е базиран на BoomSound Hi-Fi технологията. В задната част ще има сензор за пръстов отпечатък, като е възможно HTC U19e два има две камери за селфита. Mното е вероятно компанията да продава поне две различни цветови конфигурации на модела, като потребителите ще могат да купят и версия с прозрачен панел. До премиерата остават часове, когато ще разберем и каква ще бъде цената на европейския пазар и кога ще стартират доставките на НТС U19e.

 

Още от Digital: Кога ще видим първите 5G смартфони