HTC търсят разнообразни начини да се превърнат в по-влиятелно име в мобилната индустрия. Тайванският производител също така смята да насочи вниманието си към смартфоните с двойни задни камери, за да привлече вниманието на потребителите. Плановете им предвиждат да бъде представен поне един флагман с тази характеристика на пазара през следващата година. В момента това е функция, която се използва от повечето производители на смартфони с Android, предаде AndroidAuthority.

 

Тук е момента да ви припомним, че HTC представиха първия си смартфон с подобна характеристика още преди шест години в лицето на иновативния EVO 3D. Основnият акцент в него бе триизмерния дисплей, но все пак той имаше двойни задна камера за снимане на 3D изображения. HTC One M9 Plus също разполагаше с Duo Camera система за фотография. След неговата премиера HTC се фокусираха предимно върху устройствата, които имат една основна камера.

 

Стратегията им ще се промени през 2018г. Все още не знаем как ще се казва първия нов смартфон на компанията с две задни камери. Това е една от най-популярните тенденции в индустрията и не е изненадващо, че компанията проявява интерес към тази идея. Възможностите за фотография са един от основните фактори при избора на нов смартфон и НТС са доказали, че могат да разработват добри устройства за фотография. Времето ще покаже дали двойните камери могат да увеличат продажбите на компаняита.

 

Вижте какви предимства има двойната камера при смартфоните