НТС вече усилено работят над върху следващия си смартфон с Android от високия ценови клас. Устройството ще предложи няколко интересни иновации и ще бъде представено през първата половина на 2019г. Близки до компанията източници твърдят, че HTC провеждат тестове с предстоящия Snapdragon 855 процесор. Това е първият чип на Qualcomm, който е произведен със 7-нанометрова технология и се отличава с редица предимствa, спрямо популярния Snapdragon 845.

 

Освен високата производителност и ниската консумация на енергия тази архитектура ще осигурява поддръжка за 5G мрежи, информира TechSpot. Moбилният процесор e създаден със специален техника на оптична литография и е с размери от 12.4х12.4 милиметра. Базиран е на Snapdragon X50 модема, който е съвместим с 5G технологията. От Qualcomm вече потвърдиха, че ще предоставят работещи версии на Snapdragon 855 на водещите производители на Android до края на 2018г.

 

 

Все още не разполагаме с информация за другите технически спецификации на първия 5G смартфон на НТС. Можем да предположим, че устройството ще работи с платформата Android 9.0 Pie. През първата половина на 2019г. ще станем свидетели на премиерата на още модели с 5G на най-големите компании в индустрията. Масовото навлизане на първите смартфони с технологията се очаква да се превърне и в една от водещите тенденции в този пазарен сегмент през 2019г.

 

Още от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.