Вижте още видео ревюто на Lenovo Legion 5 Pro - Един от най-добрите геймърски лаптопи в класа до 3000 лева

 

Работните станции и специализираните преносими компютри за професионалисти при марката HP винаги са били едни от най-интересните на пазара. Нормално, все пак HP са технологичен гигант с дълбоки традиции в сектора и едва ли има някой който да е очаквал нещо различно от топ модели лаптопи.

Последните нововъведения в ZBook серията на HP са цели три на брой и определено успяват да ни впечатлят. Тук Digital.bg ще ви запознае премиерно с тях и ще ви покаже някои от ключовите им специфики и характеристики.

Топ модела на серията се казва HP ZBook Fury G8 и е наследник на миналогодишния G7, който беше не по-малко впечатляващ, но не чак толкова производителен както този. Алуминиевият Fury G8 се предлага в два варианта, с 15.4” и с 17.3” диагонал на дисплея. И двата са изключително подходящи за обработка на видео, защото имат цели 120Hz честота на опресняване.

Дисплеите са сертифицирани от Pantone, което гарантира, че цветопредаването им е максимално реалистично. В основата на хардуера стои 11-то поколение процесори Intel Core i9 и Xeon. Видео картата е NVIDIA RTX A5000, а оперативната RAM памет е забележете - цели 128GB.

 

 

Вторият професионален лаптоп се казва HP ZBook Studio G8, който вече може да се похвали и с RGB подсветка на клавиатурата. При него дисплеят отново е 120 Hz, но този път е DreamColor със 100% покритие на цветовата DCI-P3 гама. Процесорът е последно поколение Intel Core i9, а видео картата, освен споменатата NVIDIA RTX A5000, може да бъде и NVIDIA GeForce RTX 3080.

Третият и най-ценово достъпен от премиерните лаптопи е HP ZBook Power G8. В основата му стои 8-ядрен централен процесор Intel Core i9, какъвто има и при другите два модела, но видео карата е NVIDIA RTX A2000. Що се отнася до оперативната RAM памет, тук тя е 64 GB.

Всички лаптопи имат ISV сертификация и са с предварително инсталиран HP Security Suite с GPS локализиране.

Първи в продажба, още през Юни ще се появи модела Power, а Studio и Fury ще са достъпни по-късно през годината. Конкретни цени към момента на публикуването на статията, още не са известни.