HP представиха официално интересен аксесоар за смартфоните на пазара. Името на новия продукт на компанията е Sprocket и представлява компактен принтер, който може да отпечатва изображенията ви. Устройството е оптимизирано за работа, както с Android, така и с iOS. Компактният модел е в състояние да принтира снимки с размер от 2х3 инча директно от вашия смартфон, предаде Pocket-Lint.

 

 

Допълнителното приложение позволява да ъплоудвате изображения от сайтове като Facebook, Flickr и Instagram, както и от камера приложението на вашия смартфон. След това са необходими секунди, за да я принтирате. Предвидена е и опция потребителите да добавят ефекти към своите снимки. Всички кадри се отпечатват със Zink хартия, която не зависи от касети с мастило, за да го прави. Все пак тя използва малки кристали, които възпроизвеждат различните цветове. 

Именно това налага необходимостта да ги сменяте, за да гарантирате нормалната работа на компактния принтер. Вградената батерия на Sprocket може да се зареди до пълен капацитет за 90 минути, според официалните данни на компанията. Възможността да споделяте своите снимки в популярните социални мрежи и размерите са най-големите предимства на този продукт. HP Sprocket вече може да се купи в черен, сив, и златен цвят на цена от приблизително €110.

 

Вижте как смартфонът HP Elite x3 ще се превърне в истински компютър