HP официално представи своя нов модел HP Spectre 13.3. Той е тънък едва 10.4 мм и това автоматично го прави най-тънкият лаптоп в света. Новите модели от серията Spectre ще разполагат с Intel Core i5 и i7 процесори и  13.3-инчови дисплеи с HD резоюция и звук от Bang & Olufsen.

 

Сигурно се чудеите как HP са направили толкова компактен лаптоп. Разбира се това не е никак лесна задача, за направата му са използвани много и различни материали със специални функции. Дънната платка например е направена от въглеродни влакна, а не от метал както при Apple MacBook или Dell XPS 13. Използването на въглеродни влакна, означава и много малко тегло. Да, HP Spectre 13.3 тежи само 1.1 кг.

 

Още от Digital: HP Spectre Pro x360 G1 P4T69EA - Дизайн, Клавиатура и Функционалност

 

Новият лаптоп на HP има три USB Type C порта, два от които с поддръжка на технологията Thunderbolt. RAM памета в серията лаптопи достига 8GB, а мястото за съхранение е 512 GB. От компанията обещават цели 9.5 часа работа с едно единствено зареждане на батерията.
 

Предварителни заявки за HP Spectre 13.3 започват от 25 април в САЩ на цена от $ 1170. Остава да разберем кога ще бъде наличен за останалите държави по света.

 

Още от Digital: HP Spectre Pro x360 G1 P4T71EA - Дисплей, Хардуер и Батерия