Технологичният гигант вече проявява все по-сериозен интерес към платформата Интернет на нещата. HP изглежда искат да представят своя серия умни джаджи и вече са подали молба за патентоване на първия си подобен продукт. Данните разкриват, че компанията е регистрирала пред Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) прототип на смарт огледало. Идеята на НР предвижда вграждането на тъчскрийн дисплей в самото огледало. 

 

 

По този начин потребителите едновременно ще могат да виждат отражението си, но също така да си взаимодействат с различните елементи от интерфейса на екрана. Умното огледало на НР ще поддържа различни жестови команди, с които да извършвате различни действия върху интерактивната му повърхност, съобщава AndroidHeadlines. Компанията работи над идеята да можем да деактивираме смарт функциите и да използваме огледалото, за да се оглеждаме в него.

 

 

 

 

 

Вградени сензори върху корпуса ще събират биометрични данни и друга информация за околния свят, която ще възпроизвеждат върху екрана на огледалото. Toзи продукт ще е постоянно свързан към интернет и така ще си комуникира с другите умни уреди на интелигентните домове. Все още е рано да предполагаме кога можем да видим официалната премиера на огледалото на пазара, но интереса на НР към този сегмент определено е гаранция за още по-интересни иновации.

 

 

Oще от Digital: HP Enterprise ще инвестират $4 млрд. за разразботването на ново поколение компютри