HP обмислят да променят изцяло представата ни за възможностите на лаптопите с Chrome OS, които обикновено се продават на достъпна цена и не впечатляват със своя хардуер. Технологичният гигант вече работи над нов модел, който засега носи кодовото име "Chell" и разполага с характеристики, които сте свикнали да виждате в най-добрите устройства на пазара. Първоначално се очакваше това да бъде наследника на Chromebook Pixel на Google, но по всичко личи, че е съвсем отделен продукт, който има потенциала да се превърне в най-добрия хромбук, който сме виждали досега, предаде VentureBeat. 

 

Все още не знаем каква ще е големината на предстоящия лаптоп, който вероятно ще е с 11 или 13-инчов диагонал, но също така ще предложи на потребителите си сензорен дисплей. Успоредно с това той е оборудван с два USB Type-C конектора, традиционни USB портове, както и четец за SD памет карти, поддръжка за Bluetooth и ще се захранва от мощен процесор от Skylake платформата на Intel. Новият хромбук разполага с 16GB оперативна памет и клавиатура с LED подсветка, a oт НР eкспериментират с идеята това да е първия лаптоп с Chrome OS, който поддържа виртуална реалност. 

 

На този етап все още не разполагаме с информация за другите технически спецификации на НP Chell, което важи за неговите размери, капацитета на батерията и резолюцията, която поддържа сензорния дисплей. Според данните устройството ще се продава на пазара на по-висока цена от традиционните лаптопи с Chrome OS, която ще е около €890. Ще трябва да се въоръжим с още малко търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват в най-добрия хромбук на НР досега. 

 

Вижте как да изберем подходящ лаптоп