Гласовата услуга Cortana е една от най-интересните характеристики на Windows 10. Виртуалният асистент на компанията вече намира място в много смарт високоговорители на пазара. Oт много време се спекулира с идеята, че НР ще представят собствена джаджа в този сегмент, която работи с Cortana. Tехнологичният гигант действително разработва подобен продукт. Новата им смарт джаджа изисква устройство, което работи с Windows 10, за да функционира.

 

Идеята на компанията е този продукт да се използва като допълнение на нейните лаптопи и компютри с платформата. Това означава, че джаджата не може да оперира самостоятелно, както Amazon Echo. Все още не разполагаме с техническите спецификации на устройството. Microsoft използваха изложението Computex 2017, за да покажат демонстрация как ще работи новата смарт джаджа на НР.

 

Навлизането на компанията в тази пазарна ниша е доста интересно решение. Предстои да видим какви ще са спецификациите на смарт джаджата, както и каква ще е цената на европейския пазар. По всичко личи, че Cortana става все по-атрактивна за другите водещи производители в индустрията. Това е сегмент, който тепърва ще се разраства и ще генерира повече приходи за Microsoft и нейните хардуерни партньори.

 

Вижте шест забавни неща, които можем да правим с Cortana