Една от основните характеристики на Latex R е, че включва нови функции и решения, насочени към доставчиците на услуги за печат и интегрирани в хибридна платформа за печат. Имаме предвид, че не е задължително да принтирате само върху хартия. Това може да става също върху твърди и гъвкави материали. Както подсказва и наимвнованието на серията "Latex R", тайната се крие в употребата на специални латексови мастила. Дори да принтира върху капризният картонен материал, Latex R има високо качество дори на изображения с голяма детайлност. В характеристиките на премиерните принтинг устройства на HP, откриваме възможност за печат върху пластмаса, PVC пяна, велпапе, акрил, поликарбонат, компресиран картон, картон за пчелна пита, композитен панел от алуминий и дори дърво. В прессъобщението пише също така, че роловите субстрати включват банери от PVC, самозалепващ се винил, хартия с покритие, полипропилен, полистирол, полиестер, текстил и платно. От това става ясно, че HP Latex R е изключително мултифункционален и готов за сериозна работа.

 

 

При твърд печат, често се среща проблем с качеството на цветовете. Latex R технологията на HP обаче се е преборила с това неудобство и благодарение на интензивното покритие на принта, цветовете са изключително качествени и реално пресъздаващи. Ще отбележим и гордостта на американската компания - HP White Latex Ink. Този материал след принтиране е наистина бял и тестовете показват, че с времето не пожълтява. Важно е да отбележим, че латексовите мастила са на водна основа, като така те са безвредни. 

 

 

Софтуерно и хардуерно HP Latex R също е оптимизиран. Той работи добре с многолистови печатни материали и по този начин пести технически ресурс, намалява потреблението на мастило и прави целият производствен процес много по-евтини. В серията влизат 3 модела принтери - HP Latex R2000 Plus, HP Latex R1000 Plus и HP Latex R1000.

 

Прочетете още статията: Оffice 365 вече ще се казва Microsoft 365