Аpple представиха обновена версия на компютрите iMac, която освен поддръжка за 4.5K резолюция може да се конфигурира със седем различни цвята. Потребителите могат да избират между версии с 21.5" и 24" размери и да се възползват от впечатляващата производителност на Apple M1 процесора.

HP са световен лидер в производството на настолни компютри и сега представиха конкурент на iMac (2021). Устройството е насочено към бизнес потребителите и се казва HP EliteOne 800 G8, като попада в категорията "Аll-In-One". Иновативните функции включват алгоритми с изкуствен интелект, които допринасят за намаляване на фоновия шум.

Това е подходящо при провеждане на видеоконферентни разговори, като гарантира кристален звук. От HP твърдят, че това е първият компютър в индустрията от типа "всичко в едно", който използва усъвършенствана AI система с подобно предназначение За разлика от своя конкурент HP EliteOne 800 G8 ще е наличен единствено в традиционния сив цвят, информира DigitalTrends.

 

 

Другата интересна иновация, която предлага настолния компютър е функцията за откриване на присъствие. В горната част над екрана има изскачаща уеб камера с 5-мегапикселова резолюция и IR скенер. Когато не провеждате видео разговор самия модул се прибира в корпуса и поддържа Automatic Scene Detection, но също може да регулира подсветката и да подобри картината дори при слабо осветление.

HP EliteOne 800 G8 може да се конфигурира с Intel Core i9 процесор от 11-та генерация с Intel UHD Graphics 750 или 730. Съчетанието ще гарантира оптимална производителност при интензивни офис задачи. Дисплеят е с големина от 23.8 инча, като е предвидена опция за избор на Full HD или QHD резолюция, както и тъчскрийн версия на устройството.

Премиум моделите включват 27-инчови екрани с IPS технологията и специално Anti-Glare покритие. Максималната яркост е 250 нита, като екрана покрива 72% от NTSC цветовия спектър. Техническите спецификации се допълват от 64GB DDR4 RAM и 6TB PCle SSD диск.

 

Още от Digital: Продажбите на компютри ще надхвърлят 300 млн. за първи път от 2008г.