HP aктуализираха портфолиото си от компактни лаптопи с премиум дизайн с новия Pavilion Aero 13. Eлегантният модел използва AMD Radeon хардуер от последно поколение и ще получи ъпдейт към Windows 11 през есента. Най-интересната характеристика са размерите, тъй като Pavilion Aero 13 е най-лекият лаптоп създаван от HP досега.

Теглото е по-малко от 1 килограм и това е първия представител на Pavilion серията, който има изцяло магнезиево покритие. Иновативният дизайн на лаптопа почти премахва рамките около екрана и осигурява съотношение между екрана и тялото от 90%.  Потребителите ще могат да се забавляват с любимите си филми в 2.5K резолюция при съотношение на екрана от 16:10.

Кинематографичното изживяване на HP Pavilion Aero 13 осигурява с 10% повече вертикално пространство за мултимедия от 16:9 стандарта. Максималната яркост е 400 нита, като дисплея покрива на 100% цветовете от sRGB гамата и е подходящ за стрийминг на видео, сърфиране в интернет и игри.

 

 

Компанията ще продава конфигурации с AMD процесори, включително Ryzen 7 5800U, който осигурява до 10.5 часа време за работа с едно зареждане на батерията. Най-лекият лаптоп на HP досега е оптимизиран за Wi-Fi 6 технологията и ще се възползва от предимствата на AMD Zen 3 ядрата.

Ултратънките размери позволяват на лаптопа да бъде перфектния дигитален асистент, когато сте в движение. Високата резолюция и бързата скорост на работа ще ви осигурят достъп до любимото съдържание, независимо къде се намирате. Потребителите ще могат да избират между версии с Pale Rose Gold, Warm Gold, Ceramic White и Natural Silver цветове.

Официалните продажби стартират до края на юли. Цената на базовата версия на HP Pavilion Aero 13 ще бъде $749.

 

 

Още от Digital: Лаптопите HP Envy x360 15 (2021) ще се продават с процесори на Intel и AMD