Мicrosoft потвърдиха официално, че си сътрудничат със своите хардуерни партньори в разработването на ново поколение устройства, поддържащи услугата Cortana. В проекта вече са се включили две от най-големите имена в индустрията: Intel и HP. Двете компании работят над съвместен прототип, но детайлите за него все още не са известни. По време на сегашната Build конференция, която се провежда в Сиатъл разбираме, че Volvo, Nissan и BMW също проявяват интерес към гласовата услуга.

 

Очаква се те да осигурят поддръжка за Cortana в инфотейнмънт системите на новите си автомобили. Желанието на Microsoft е да позволят на максимален брой устройства на пазара да работят с Cortana. В това число влизат не само компютрите и автомобилите, но също и други смарт джаджи като умни високоговорители. Harman например представиха новия си модел Invoke, който ще се продава от есента и позволява да извършваме гласови обаждания в Skype с Cortana, съобщава VentureBeat.

Tази функция ще е достъпна и за автомобилите на Volvo, Nissan и BMW. Cortana постепенно ще намери място и в повече джаджи в домовете ни. Microsoft са разработили и нова версия на Bot Framework системата, позволяваща да се интегрират ботове в Cortana. Предстоящото устройство на HP и Intel също е интересен проект и вероятно ще предложи допълнителен бутон за достъп до Cortana. Mожем да очакваме още последното поколение процесори на Intel в съчетание с елегантния дизайн и бизнес софтуера за сигурност на НР. 

 

Вижте как Microsoft искат еднакъв Windows 10 интерфейс на всички устройства