Вече ви информирахме колко бързи ще са лаптопите със Snapdragon 835 процесор и Windows 10. Oт Qualcomm използваха своята Snapdragon Technology Summit конференция, за да разкрият спецификациите на първите лаптопи, предлагащи тази функционалност. Устройствата са разработени от HP и Asus, и предлагат поддръжка за LTE мрежи, Windows Hello и впечатляващ живот на батерията. Новите модели със Snapdragon 835 и Windows 10 ще осигуряват внушителните до 20 часа с едно зареждане, информира TechRadar.

 

 

Използването на този процесор премахва нуждата от вграждането на вентилатор, който да охлажда устройствата и това гарантира, че те са максимално тънки и леки. Новият HP Envy x2 е хибрид между таблет и лаптоп с 12.3-инчов WUXGA+ резолюция, защитно стъкло Gorilla Glass 4, 8GB RAM и 256GB вградена памет. Ако се премахне клавиатурата устройството става с дебелина от 6.9 милиметра и тегло от 700 грама, като е предвидена и поддръжка за допълнителен стилус.  HP Envy x2 има клавиатура с подсветка и работи с Windows 10 S.

 

 

Аsus NovaGo е първият лаптоп на компанията със Snapdragon 835 и разполага с 13.3" Full HD дисплей, 8GB RAM и 256GB вградена памет. Специален механизъм позволява дисплея да се завърти на 360 градуса и да се използва като таблет. Теглото е 1.3 килограма при дебелина от 14.9 милиметра, а опциите за свързване включват USB Type-C конектор, HDMI порт и слот за microSD карти. Аsus NovaGo също работи с Windows 10 S и може да издържи до 20 часа с едно зареждане.

 

Вижте лаптопите с Windows 10 ще издържат няколко дни с едно зареждане