HP представиха официално нова серия компютри от типа "всичко в едно", които предлагат една много нетипична за този сегмент функционалност. Потребителите разполагат с възможността лесно да подменят частите на машината, като в това число влиза и самия дисплей. Първият модел от гамата се казва HP EliteOne 1000 и повечето му части са разположени в специална кутия, която може да се отвори и осигурява достъп до RAM памет, хард диск, мрежово оборудване и др. Още по-интересното е, че целия дисплей може да се замени. 

 

В този случай, обаче трябва да бъдете ограничени до няколко конкретни панелa на НР, съобщава TheVerge. Независимо от това много потребители ще харесат това дизайнерско решение, тъй като позволява първоначалния 23-инчов дисплей с Full HD резолюция да бъде сменен например с по-голям 34" 4K извит дисплей. В момента може да се избира между три панела и все още няма опция за подмяна на целия процесор или видео картата. Ако идеята се хареса на потребителите от НР ще представят и други устройства с този дизайн.

 

Компанията се надява с това устройство да предизвика интерес сред бизнес потребителите. Dell също предлагат подобни устройства, които гарантират много по-голяма гъвкавост на IT отделите. Официалните продажби на HP EliteOne 1000 стартират до края на месеца. Предвидени са няколко различни конфигурации, като цената на базовата версия ще е от порядъка на $1250. В заключение ще отбележим, че сменяемите дисплеи за компютъра ще са налични на пазара от ноември.

 

Вижте HP е най-големият производител на компютри в света през второто тримесечие на 2017г.