HP представиха официално най-новия си лаптоп от висок клас, който е фокусиран към бизнес потребителите и носи името EliteBook Folio G1 и определено впечатлява със своя дизайн и технически спецификации. Устройството е най-тънкия и лекия модел в тази пазарна ниша, който компанията е създавала досега и е с дебелина от едва 12.4 милиметра при тегло от 990 грама. По този начин бъдещите му собственици могат много лесно да го пренасят, но също и да се възползват от бързата му скорост на работа и дисплея с висока разделителна способност в новия флагман на НР в пазара на лаптопи, информира ТеchRadar. 

 

Устройството разполага с 12.5-инчов панел, който поддържа 4K резолюция от 3840х2160 пиксела, на която да се наслаждавате по най-добър начин на мултимедийното си съдържание, като е предвидена и по-евтина версия с Full HD дисплей. HP EliteBook Folio G1 има елегантен дизайн и алуминиев корпус и се захранва от мощни Intel Core M процесори от последно поколение, които са допълнени и от 8GB RAM. Новият лаптоп също така разполага с два USB Type-C конектора, които осигуряват поддръжка и за технологията Thunderbolt 3, удобен тъчпад, който е покрит от стъкло и 180-градусова стойка между дисплея и клавиатурата.

 

 

Според официалните данни батерията може да осигури до 10 часа време за работа с едно зареждане, като модела ще разполага и с SSD диск, чиито капацитет достига до 256GB. Високото аудио качество се гарантира от мощни високоговорители Bang & Olufsen, като НР стартират продажбите на EliteBook Folio G1 от месец март, като цената на базовата му версия ще бъде около €930. Премиерата на този лаптоп на CES 2016 вече накара много анализатори да го определят като най-впечатляващото устройство в този сегмент представено досега на технологичното изложение.

 

Вижте кои са новите лаптопи на НР с 5-та генерация Intel процесори