HP Elite Dragonfly е името на най-новия представител на разнообразното портфолио от бизнес лаптопи на компанията. Устройството привлича внимание с луксозен дизайн и компактни размери. Корпусът е изграден от магнезиево покритие и от НР твърдят, че това е най-лекият бизнес хибрид между лаптоп и таблет, тъй като теглото е по-малко от 1 килограм. Въпреки това HP Elite Dragonfly покрива критериите за издръжливост на военния стандарт MIL-STD 810G.

 

 

Бъдещите собственици на лаптопа ще могат да избират между версии с 13.3" IPS eDP дисплеи с Gorilla Glass 5 покритие, които поддържат Full HD или 4K резолюция. Съотношението между екрана и тялото е 86%, като яркостта варира между 400 и 1000 нита при различните модели. Високата производителност се гарантира от Intel Core i3, Core i5 и Core i7 процесори от осма генерация с Intel UHD Graphics 620 графика, съобщава mspoweruser.

 

 

Другите характеристики включват двуканална 16GB LPDDR3 RAM памет, както и впечатляващ живот на батерията от над 24 часа с едно зареждане. Новото устройство може да се конфигурира с до 2TB SSD дискове, като по-скъпите версии поддържа технологията Intel Optane. Oптималното качество на звука се гарантира от четири високоговорителя на Bang & Olufsen. Продажбите стартират през октомври на цена от $1549.

 

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме лаптоп