В края на Октомври 2019г., Digital.bg беше първата българска медия, която ви показа в обзорно видео ревю HP Elite Dragonfly. Един бизнес ултрабук, който определено заслужава вниманието ви. От седмица, той е в ръцете ни, като в тази поредица от ревюта, ще ви запознаем обстойно с впечатленията, които изградихме след обстойни тестове на които го подложихме. Още тук ще акцентираме, че Dragonfly е не само красив и лек, той е и изключително мощен, като се предлага с богат асортимент от най-новите 8-мо поколение процесори на Intel.

Първото нещо, което ни преви впечатление е нестандартната и много елегантна бяла кутия, в която идва Dragonfly. Отваряйки я, пред нас се разкрива самия ултрабук, а под него е съпътстващата окомплектовка. Тя включва 3 отделни по-малки кутии, в които има двукомпонентно  зарядно с много голяма дължина на кабелите. Единият е 100см, а другия 180см. Той е с ефектна текстилна обвивка, което му позволява, когато е навит около зарядното, да бъде съвсем компактен и да не заема място по време на пътуванията ни, защото определено едно от големите преимущества на Dragonfly е мобилността му.

Във втората кутия се намира активен стилус, който HP са нарекли Rechargeable Active Pen G3. Тук имате и 10 накрайника за него, заедно с приспособление за сменянето им. В най-малката кутия имате задължителните книжки с инструкции, които ще е полезно да разгледате, защото включват основна информация за употребата на хибридният ултрабук, а той е доста специфичен.

 

Дори само с един поглед, без грам колебание можем да кажем, че HP Elite Dragonfly е изключително красив. Тъмно синият му корпус е едновременно нестандартен, ефектен, но и ненатрапващ се. Машината е с типична, изчистена бизнес визия, в която няма нищо излишно. По целия корпус единствен осе откроява хромираното лого на HP върху гърба.

 

Материалът от който е направен корпуса е доста специален – здрав и много лек. Досетихте се, това е CNC магнезий, като последният слой има наподобяващо гума покритие, което не се пързаля и на събира следи от пръстови отпечатъци. Нещо много полезно и рядко срещано към момента при преносимите компютри. Dragonfly е с размери 304.3мм на 197.5мм, като дебелината му е едва 16.1мм. Замислете се, до скоро таблетите бяха с такива размери, а тук имаме цял компютър.

 

 

Не случайно HP Elite Dragonfly има рекламен слоган  „По-лек от въздуха“. Устройството тежи по малко от килограм, което му позволява без проблем да бъде ваш спътник навсякъде, без да усещате теглото, както когато носите стандартен лаптоп. Като намаленото тегло не оказва негативно влияние на живота на батерията, но за нея ще си поговорим малко по-късно в ревюто ни.

 

HP Elite Dragonfly е 2 в 1 хибрид и може да се използва като лаптоп, като таблет, презентационна дъска или в така нареченият „режим палатка“. За да се трансформира лесно и бързо спомага двукомпонентен механизъм с много плавно, но в същото време стегнато движение. Когато е отворен до край в режим  таблет, задната част на горния капак се прилепва към тази на долният на магнитен принцип и така стои стабилно. Около клавиатурата пък има гумени крачета, които не позволяват пързаляне. 

 

 

Интересен факт е, че голяма част от механичните части от този компютър са направени от рециклирани материали. Капаците над високоговорителите му пък са направени от пластмаса, която преди рециклиране е била събрана от свободно плуващи в океана отпадъци. Така, че купувайки Dragonfly можете да знаете, че малко или много сте допринесли за опазването на околната среда.

 

 

Освен екологичен, Elite Dragonfly е и доста мощен. Типично за HP той има богат избор от хардуерни конфигурации. При централните процесори, можем да избираме между различни представители на последната 8-ма генерация на Intel процесори, която включва Core i5-8365U процесор и i5-8265U процесор, както и Core i7-8565U процесор или i7-8665U процесор.  При всеки от вариантите, партниращ графичен процесор е Intel UHD Graphics 620, а количеството RAM паметта е с обем до 16GB LPDDR3-2133. Нашата тестова бройка е максимума SDRAM, а CPU-то е Core i7-8565U. След редица изпитания на които подложихме компютъра, можем да кажем, че с тази конфигурация всичко върви идеално гладко и бързо. Вградена памет може да бъде 3 варианта SSD – 256GB, 512GB или 1TB. Операционната система под която още с първоначалното си стартиране работи HP Elite Dragonfly е Windows 10 Pro 64.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на супер лекият и мощен Dragonfly. В нея ви очакват още интересни факти свързани с тази машина, както и резултати от обстойните тестове на които я подложихме.