НР актуализираха портфолиото си от хибриди с Chrome OS с премиерата на новия Chromebook x360 14. Мoделът разполага с 360-градусова стойка, позволяваща да се използва в четири позиции: Laptop, Tablet, Tend и Stand. Премиум дизайна на хромбука се дължи на анодизираната алуминиева рамка около клавиатурата и задния корпус с керамично покритие. HP твърдят, че това е най-тънкия хибрид с Chrome OS досега, тъй като дебелината е 16 милиметра при тегло от 1.68 кг. 

 

 

Потребителите ще могат да избират между версии с Core i3 и Core i5 процесори от осма генерация, които са с работна честота от 2.2GHz (4GHz с Turbo Boost) и 8GB RAM, съобщава TechRadar. Вграденият капацитет за съхранение на файлове е 64GB, като хромбука работи с Intel UHD Graphics 620 графичен чип. Дългият живот на батерията е едно от предимствата на Chromebook x360 14, тъй като може да работи до 14 часа преди да се наложи да го заредите отново. 

 

 

Дисплеят е с големина от 14 инча и поддържа Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. Екранът използва IPS технологията и има тънки рамки от 7.5 милиметра. Високото качество на звука се гарантира от двойни високоговорители на Bang & Olufsen. Oпциите за свързване включват USB Type-C, USB 3.1 портове и microSD слот за карта. В предната част има HP Wide Vision уеб камера с два вградени микрофона и HD резолюция, Хромбукът вече може да се поръчва от уеб сайта на HP. Цената е $599.  

 

Oще от Digital: Как да стартираме Google Chrome OS от USB устройство