HP представиха официално новия си лаптоп с Chrome OS, който ще е наличен за потребителите във версии с 15.6-инчов диагонал. Този размер е подходящ за гледане на мултимедия и игри, но другото предимство на устройството е, че поддържа Full HD резолюция. HP Chromebook 15 (2019) също така има тъчскрийн екран, което означава, че можете да го използвате като голям таблет и така улеснява допълнително работата с приложения. 

 

Устройството се отличава с дълъг живот на батерията, който достига до 13 часа с едно зареждане, което е добър показател за лаптоп в този клас. Основен принос за тези стойности имат оптимизациите в Chrome OS, които се грижат за максимално ниската консумация на енергия при извършване на поставените задачи. HP Chromebook 15 (2019) предлага премиум аудио качество и е оборудван с два високоговорителя на B&O, съобщава AndroidCommunity.

 

Бързата скорост на работа се гарантира от Intel Core i процесор от осма генерация. Новият хромбук има 128GB SSD и уеб камера с HD резолюция и широк зрителен ъгъл ог 88 градуса. Другото предимство на модела е, че работи с последната версия на Chrome OS, която осигурява достъп до всички приложения за Android. Останалите спецификации включват 4GB RAM, Intel HD Graphics 610, Bluetooth 4.2 и Wi-Fi 802.11ac. Цената на базовата версия е $450.

 

Още от Digital: Новият стандарт Titan USB ще направи лаптопите с Chrome OS по-сигурни