HP ще покажат новото си поколение лаптопи с Chrome OS на изложението CES 2018, което стартира на 9 януари. Докато очакваме да видим за първи път устройствата разбираме и какви подобрения ни очакват в тях. Компанията ще представи два модела Chromebook 11 G6 и Chromebook 14 G5, които са предназначени за учениците и представителите на бизнеса. Новите хромбуци са подходящи за сърфиране в интернет, редактиране и обработка на документи, както и за мултимедийно съдържание.

 

 

Според данните НР Chromebook 11 G6 и Chromebook 14 G5 ще поддържат HD резолюция и ще се захранват от Intel Celeron процесори, информира SlashGear. Oчаква се компанията да продава версии и с тъчскрийн дисплеи, които използват Celeron N3350 или N3450 чипове, които ще са допълнени и от 8GB RAM. Вграденият капацитет за съхранение на данни е едва 64GB, но за повече място можете да използвате облачната услуга Google Drive или да свържете външен хард диск. 

 

 

Двата нови хромбука също така имат USB Type-C конектори и идентичен дизайн със своите предшественици. Все още не разполагаме с информация за живота на батерията на устройствата. Официалните продажби ще стартират през февруари, като цените ще са характерни за бюджетния ценови клас в пазар на лаптопи. Можем да сме сигурни, че това няма да са единствените устройства, които ще видим от HP на предстоящото технологично шоу в Лас Вегас.

 

Вижте как да стартираме Chrome OS от USB устройство