Huawei вече насочиха вниманието си към намирането на алтернативни решения, с които да преодолеят ефекта на американските санкции. Китайският производител работи усилено над операционна система, която се казва Harmony OS. Платформата може да се окаже ключов елемент от стратегията на Huawei, ако продължат да нямат достъп дo Аndroid и услугите на Google, Водещите производители от САЩ опитват да си издействат постоянен  лиценз, с който да възстановят нормалните поръчки на хардуер до Huawei.

 

От MarketWatch предупреждават, че компаниите може да са пропуснали подходящия момент, тъй като Huawei вече разработват смартфони, които не използват компоненти от САЩ. Така например последният флагман на компанията Huawei Mate 30, който се конкурира директно с iPhone 11 на пазара не разполага с части, които са произведени в САЩ. В това число влизат впечатляващите камери и извития дисплей на устройството. Данните бяха потвърдени от Fomalhaut Techno Solutions, които разглобиха Huawei Mate 30.

 

 

Американското правителство е получило над 300 молби за издаване на лиценз за търговия на софтуер и хардуер с Huawei. Китайският гигант ще продължи активно да търси начини, за да намали своята зависимост от САЩ. Най-вероятно Huawei няма да спрат напълно доставката на американски компоненти, но постепенно ще извършват все по-малък брой поръчки. Така ще си гарантират, че оперират независимо от американските производители. Остава възможността да бъдат премахнати търговските санкции срещу Huawei.

 

Oще от Digital: Шефът на Huawei смята, че могат да станат глобален лидер при смартфоните и без услугите на Google