Hoversurf е името на руска компания, която специализира в разработването на дронове и други алтернативни летателни машини. Нейните инженери публикуваха видео, в което демонстрират за първи път възможностите на прототипа Scorpion-3. Създателите му твърдят, че представлява комбинация между мотоциклет и куадкуптер дрон. Scorpion-3 има място за един човек и се захранва от мощен електрически двигател. Hoversurf определиха своя прототип като най-екстремната спортна машина.

 

 

Scorpion-3 все още е само проект и ще е необходимо време преди компанията да получи необходимите лицензи и да започне евентуалните продажби на пазара. Все пак този летателен апарат е поредното доказателство какви възможности за транспорт и забавление могат да ни предложат съвременните технологии, предаде TheVerge. Hoversurf са разработили специален софтуер, който ограничава автоматично скоростта и обхвата, за да се гарантира безопасността на екипа, който го тества.

 

 

Данните разкриват, че Scorpion-3 може да се движи във въздуха, чрез промени във височината и посоката. Hoversurf се надяват да привлекат вниманието на дизайнери и други ентусиасти по цял свят и заедно да изградят екосистема, която да превърне подобни машини в реалност. Подобни концепции имат потенциала да променят представата ни за начина, по който изглеждат и функционират дроновете и другите летателни апарати.

 

Вижте как първите летящи автомобили в света вече се продават на цена от $399 000