Honor представи официално изцяло нова категория продукти – серията умни дисплеи Honor Vision. Представянето бе по време на тазгодишното издание на конференцията за разработчици Huawei Developer Conference (HDC). Устройството е първият телеви на бранда Honor .

 

Оборудван е с революционни технологични иновации (Honor „Sharp Tech“) и поставя началото на изцяло нова ера в развитието и бъдещето на телевизорите. Снабден с три интелигентни чипсета, собствена разработка на Huawei – чипсет Honghu 818 Intelligent Display, чипсет AI Camera NPU и флагмански Wi-Fi чипсет, Honor Vision е и първото в света устройство с HarmonyOS, собствената операционна система на Huawei.

 

 

Телевизор с операционна система Huawei HarmonyOS 

HarmonyOS е нова, базирана на микроядра, операционна система, създадена да осигури споделено потребителско изживяване за всички устройства и потребителски сценарии. HarmonyOS ще бъде оптимизирана и постепенно въведена в смарт устройства на марката, включително умни часовници, умни екрани, автомобилни системи и умни високоговорители. HarmonyOS ще бъде пусната като платформа с отворен код в цял свят, за да насърчи употребата ѝ.

 

 

 

Превъзходен дизайн

Серията Honor Vision ще се предлага в две версии – Honor Vision и Honor Vision PRO. И двата модела разполагат с 55-инчов 4K HDR дисплей. Благодарение на Full-View дизайна без рамки от три страни, потребителите могат да се насладят на съотношение между екран и тяло до 94%. Умният екран има 6,9 мм метална рамка отпред и дизайн с диамантени мотиви на гърба, като поддържа интелигентна мека светлина и режим за комфорт на очите, сертифициран от ТЮФ Рейнланд. Стандартната версия HONOR Vision включва 2GB + 16GB памет, а HONOR Vision PRO – 2GB + 32GB, и ще се предлагат първо в Китай на цени съответно от 3799 юана и 4799 юана.

 

Интелигентен дисплей чипсет Honghu 818

 Осемядреният процесор може да се справи с обработка на огромни изображения на големи екрани и да изпълнява много задачи едновременно. MEMC също е в състояние да предоставя изображения с висока резолюция, превъзходно качество на звука и гласово взаимодействие от далечно разстояние. Коефициентът на използване на честотната лента на процесора превъзхожда останалите на пазара средно с над 50%.

 

 

AI Camera NPU чипсет

Друга иновация е интелигентната pop-up AI камера (изскачаща камера с изкуствен интелект), оборудвана със специален чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU, която е с топ AI възможности, включително разпознаване на лица, проследяване на движения на тялото и разпознаване на пози. Изскачащият дизайн на камерата осигурява интелигентно и сигурно потребителско изживяване, като камерата се накланя с 10 градуса надолу, когато екранът се монтира на стена, и се скрива автоматично зад екрана, когато не се използва.

 

Флагмански Wi-Fi чипсет

Honor Vision е оборудван с флагмански Wi-Fi чипсет – HiSilicon Hi1103. Като първият в света чипсет, поддържащ честота от 160MHz със скорост на изтегляне до 1,7 Gbps, чипсетът е 1,7 пъти по-бърз от средните стойности за индустрията, което позволява плавно и по-стабилно възпроизвеждане на видеа, особено при 4K HD клипове. Освен това той поддържа 2.4G/5GHz двойна честотна оптимизация. Докато 2.4GHz Wi-Fi осигурява по-силен Wi-Fi сигнал и по-широк обхват, 5GHz Wi-Fi дава възможност за по-бързи интернет скорости и по-малко забавяне в мрежата, предлагайки оптимизирана връзка при различни обстоятелства.

 

 


Център за взаимодействие с много устройства

Интелигентният дисплей на Honor Vision използва функцията Honor Magic-link, която позволява на потребителите да използват своя смартфон или таблет за търсене на програми, промяна на настройките и други. Също така позволява на потребителите да синхронизират съдържанието, което въвеждат на техния смартфон или таблет с това на дисплея на HONOR Vision.

 

Използвайки тази функция, потребителите могат също така да свързват и прожектират файлове, без да изтеглят каквито и да било приложения на смартфона или смарт екрана. Просто кликнете, за да активирате NFC и да се насладите на 1080P HDR съдържание за гледане. С ултра ниска латентност от 100ms, потребителите могат да свържат устройства с HONOR Vision в рамките на две секунди. Потребителите също могат да преминават безпроблемно между режим Miracast и режим DLNA, когато гледат видеоклипове, разглеждат снимки или играят.

 

Още от Digital: OLED телевизорите ще станат по-евтини през 2020г.